رامسر شهری داری ساحل و جنگل و سرسبز در غرب استان مازندران میباشد. قرارگیری در میان جنگلهای انبوه، کوهستان و دریای خزر زیبایی های طبیعی این منطقه را صد چندان کرده . مناطق جنگلی جنوب شهرستان رامسر با آبوهوای مطبوع و خنک و مناظر سرسبز و بینظیر، از جمله ییلاقات محبوب کشور هستند. روستای گرسماسر و ییلاق گرسماسر از جمله دیدنی های رامسر به شمار میروند.
این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسراست که در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر و دارای مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۳۵ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی است. روستای گرسماسر از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستم سر، از شمال و جنوب هم به رشته کوه البرز محدود است. ۲ هزار متر ارتفاع از سطح دریا دارد و دارای میانگین بارندگی سالانه آن ۹۸۳ میلی متر است و آب وهوای کوهستانی، زمستانهایی نسبتاً سرد و تابستانهای معتدل دارد.
از اولین و بارزترین جاهای دیدنی گرسماسر طبیعت بیاندازه زیبا و دستنخورده آن است. علاوه بر پوشش گیاهی غنی و سبزی فراوان، ارتفاع ۲هزارمتری ییلاق گرسماسر سبب شده این روستا بهمعنای دقیق کلمه بر فراز ابرها قرار بگیرد.
تماشای دویدن اسبهایی زیبا در دشتی سراسر سرسبز بر فراز ابرها صحنهای است که نمیتوانید از آن چشم بردارید و تا سالهای سال خاطرهاش حالتان را خوب میکند و تشویقتان میکند که باز راهی این روستای دیدنی بشوید.
یکی از معروفترین جاهای دیدنی این روستا چشمههای امیرخانی است. این چشمههای آب معدنی سرد در اطراف روستا واقع شده و بسیاری در سفر به این روستا از این چشمههای آب معدنی به عنوان یکی از جاذبههای طبیعی روستای گرسماسر نیز دیدن میکنند.
برای دسترسی به ییلاق گرسماسر تنها ۵۰ کیلومتر از شهر رامسر فاصله دارید که پیمودن این مسافت با خودروی شخصی بیش از یک و نیم ساعت طول نمی کشد. برای رفتن به منطقه ییلاق گرسماسر رامسر، کافیست از جاده رامسر – تنکابن، وارد جاده جنت رودبار شوید و این مسیر آسفالت و مناسب را تا انتها طی کنید. همانطور که اشاره کردیم، طبیعت جذابی حتی قبل از رسیدن به گرسماسر هم در مسیرتان وجود خواهد داشت که می توانید از آن لذت ببرید.
بهترین زمان سفر به روستای گرسماسر
از آنجا که زیبایی روستا مدیون جلوه زیبای طبیعت است میتوانید تمام فصول از زیباییهای طبیعت روستا لذت ببرید، ولی از آنجا که زمستان تقریبا هوای روستا سرد میشود مناسب مسافرت خانوادگی نیست.
بهترین زمان سفر به این روستا در بهار از اردیبهشت ماه تا اواخر تابستان است که هوا رو به گرمی میرود.
روستای گرسماسر دارای کوچههای مارپیچ به همراه کمی شیبه که همین موضوع به زیبایی طبیعت این روستا افزوده. خانههای این روستا قدیمی سقفهای شیربانی و تراسهای تزئین شده با گلدانهای زیبا داره. طبیعت این روستا بیمثال و فوق العاده هست که نمایی شبیه بهشت داره. مصالح استفاده شده برای ساخت خانههای این روستا آجر، سیمان، سنگ، گچ و آهنه. یکی از چشماندازهای زیبایی این روستای ییلاقی داره، جنگلهای انبود هیرکانی هست.
نام این روستا، از قلعه گرزمان بر گرفته شده است که مکانی در بالای بهشت معنی آن است که از موقعیت طبیعی محل استقرار این قلعه اخذ شده است، همچنین قلعه ای به همین اسم در روستای گرسماسر وجود دارد که بقایای آن در اطراف روستا باقی مانده است. گرزمان سر با گذشت زمان، به گرسماسر تغییر یافته است. این که این قلعه از آثار تاریخی دوره حسن صباح است، محتمل است. روستای گرسماسر قدمتی هزارساله دارد.
این روستا اگرچه ییلاقی است اما جمعیت آن حدودا ۲ هزار نفر گزارش شده است و درآمد اکثر مردم روستای گرسماسر به مانند بسیاری از روستاها از بخش فعالیتهای زراعی، باغ داری، دام داری و صنایع دستی تأمین می گردد. اکثر محصولات زراعی آن شامل گندم، جو، سیب زمینی و سبزیجات است و محصولات باغی آن از جمله گردو، سیب و فندق است. گیاه دارویی گل گاوزبان که دمنوشش بسیار مشهور است در مراتع این روستا بسیار یافت می شود که آن هم جزئی از منابع درآمد اهالی این روستا در نظر گرفته می شود.